2016. november 16., szerda

League of Legends: A játék, amit nagyon lehet szeretni vagy utálni

Ahogy a cím is elárulja, ez a játék igen megosztó. Sok ember ódákat zeng róla, hogy milyen jó játék, hiszen moba játékhoz képest szép a grafikája, akciódús, csapatmunka-fejlesztő, taktikázni kell, gyakoriak a frissítések/finomítások, színes a karaktergárda kidolgozott előtörténetekkel és képességekkel. Ezeken kívül még oldalakat lehetne írni a pozitív tulajdonságairól, ám van negatívuma is, mint bármi másnak.
Nagyon sok olyan ember játssza, aki véresen komolyan veszi még azokat a meccseket is, amelyeknek egyszerűen semmi tétje nincs. Ez persze nem baj, amíg nem kezd el szitkozódni az illető, a csapattársait ezzel lehúzva, és elvéve a kedvüket a játéktól. Természetesen, erre is van megoldás meccsen belül, de a probléma még mindig él. Nagyon sok az olyan 12-14 éves gyerek, aki gyakorlatilag a szó jelentését sem ismeri, de előszeretettel szidja egy csapattársa édesanyját, mint a bokrot, a saját hibájáért. Ebből alakulnak ki aztán a nagy veszekedések. Továbbá a trollok is idetartoznak, akik szándékosan öngyilkosok lesznek, ezzel győzelemre segítve a másik csapatot. Őszintén szólva, nem tudom, mi értelme van ennek a hozzáállásnak.



A LoL-ról rengeteg youtube videó készül bemutatva egy-egy meccs lejátszását. Átlagosan a legtöbb meccs az „Idézők szurdoka” nevű helyen játszódik, ahol öt-öt fős csapatok addig birkóznak egymással, amíg el nem érik a másik csapat bázisát. és el nem pusztítják a „Nexus”-t, ami egy nagy (piros) gyémánt.  Ezen kívül sok más játékmód is van, amelyek szinte mind más térképen játszhatóak. A „Kanyargó rengetegben” ugyanaz a feladat, mint az „Idézők szurdokában”, ám itt háromfős csapatokra oszlanak a játékosok. Az „Ordító szakadék” pedig egy vicces játékmód, hiszen maga a rendszer sorsol ki neked egy karaktert. Te nem választhatsz, maximum újra pörgethetsz, vagy cserélhetsz egy csapattársaddal. Nagyon unfair tud lenni, ha például a csapatod csak olyan hősöket kap, amelyekkel vagy nem tudnak játszani, vagy kevés a sebzésük, míg az ellenfél a legpokolibb hősöket kapta meg. Végül is ennek nincs tétje, a szórakozás a lényeg. Vannak még továbbá a rangsorolt meccsek, amelyeket csak az Idézők szurdokában lehet megvívni. Minél több meccset nyersz, annál feljebb juthatsz a ranglétrán.



Én magam is lolozok, bár nem igazán játszottam rangsorolt meccseket. Eddig ezekből csak negatív tapasztalataim származtak, valamint én csak unaloműzésképpen játszom. Néha előveszem, játszok egy-két meccset, kikapcsolom. Leköt, ellazít, és levezethetem a napi feszültséget. Nagyon szeretem.
Összességében, ha a LoL-os társadalmat nem vesszük figyelembe, egy nagyon izgalmas és szórakoztató játékról beszélünk, amit csak ajánlani tudok azokra a napokra, amikor épp nincs semmi dolgod, és unatkozol. Csak előveszed, és már játszol is az egyébként ingyenes játékot.



A League of Legends hivatalos, magyar oldaláról többet is megtudhatsz a játékról: 

http://gameinfo.eune.leagueoflegends.com/hu/game-info/

Illetve van itt még néhány videó is róla, hogy lásd, milyen is egy meccs:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése